Day With A Local – En dag med en lokal: mer än en guide

Helsingfors – Borgå – Stockholm – Tallinn

Day With A Local erbjuder en individuell dag med en lokal person som binder samman den lokala livsstilen med höjdpunkterna i ditt resmål. En lokal som är entusiastisk över sin hemstad delar med sig av det bästa i staden. Dagen med en lokal skräddarsys helt enligt dina och dina reskamraters önskemål och intressen. På vår webbplats (på engelska) ser du på vilka språk vi erbjuder tjänster på olika orter.

Upplev ditt resmål och närområden med en lokal!

Vi möter upp dig och din grupp enligt önskemål antingen i hamnen, på flygfältet, på hotellet eller en annan önskad plats.

Våra tjänster är en kombination av sevärdheter, lokal livsstil och interaktion med en lokal. Ni kan fråga den lokala guiden om olika teman som ni är intresserade över. Att promenera och använda lokaltrafiken är en del av upplevelsen. Turen framskrider i takt med gruppen. Vi erbjuder också tillgängliga rutter för personer med rörelsehinder. Dagen kan byggas upp enligt era önskemål av program som intresserar er. Ni kan välja längden på dagen.

Personer som reser ensamma, par, familjer och kompisgrupper möter en lokal och grupper på över 10 personer möter två eller flera lokala beroende på storleken på gruppen. Priset på dagen utformas enligt antalet lokala. Lär känna våra lokala guider på vår webbplats (på engelska).

Vänligen skicka en förfrågan per e-post till hello(a)daywithalocal.com. Vi svarar på förfrågningar skrivna på engelska inom 24 timmar och på andra språk snarast möjligt, inom ca tre dagar.

Våra tjänster är tillgängliga året runt, också under helger. Du hittar prislistan finns i vår webbutik.

Vart vill du gå med en lokal?

Vänligen skicka e-post till oss om dina önskemål för dagsprogram.

Kontakta oss

  • Du kan lämna en reservation på tjänsten
  • Du kan kontakta oss per e-post på hello(a)daywithalocal.com (vi svarar på engelska inom 24 timmar och på andra språk snarast möjligt, inom ca tre dygn).
  • Du kan skicka ett meddelande på engelska på WhatsApp +358 444 000 404.
  • Om du vill ringa oss och vi inte svarar direkt, kan du lämna ett meddelande på engelska +358 444 000 404.
  • Du kan chatta med oss på engelska på Facebook.

Bokningsvillkor

Day With A Local Oy (FO-nummer 2803477-1) äger rättigheterna till varumärket och branden Day With A Local.

När du gör en bokning godkänner du följande villkor:

Lokal – mer än en guide

Vi producerar tjänsten Day With A Local professionellt och med stolthet. Vänligen notera att det inte är fråga om en traditionell auktoriserad guidetjänst. Vårt team består av anställda inom programtjänster och de har olika bakgrunder. Vi erbjuder tjänster som lokala och ger en lokal inblick i staden. Vi talar om din guide som “lokal”.

Förutsättningar för deltagande

Vänligen notera att alla våra tjänster omfattar promenader på 1–7 km (1,5–4 engelska mil) per dag. När du gör en reservation ska du säkerställa att alla deltagare har en tillräcklig fysisk kondition, och om de inte har ska du meddela oss om det när du gör reservationen, så att vi kan göra behövliga arrangemang på förhand. Alla rutter är inte tillgängliga eftersom det kan finnas t.ex. trappor.

Under dagen behöver du pengar både för dig och din grupp, så att ni kan betala för lokaltrafik, inträdesavgifter, mat, dryck och inköp. När dagen innehåller specifikt program står gruppen också för de kostnader som uppstår guiden. Du kan begära program där guidens kostnader redan är betalda.

Vi rekommenderar en reseförsäkring eftersom sjukvårdskostnaderna vid olycksfall kan vara höga.

Förfrågningar och reservationer

Du kan lämna en reservation genom att skicka e-post till oss. Vi svarar på förfrågningar som är skrivna på engelska inom 24 timmar från att vi har mottagit meddelandet. Om du inte hittar vårt svar, vänligen kontrollera mappen för skräppost i din e-post.

Vi godkänner bara reservationer som är gjorda på rätt namn och har ett fungerande telefonnummer och en fungerande e-postadress. Vi godkänner inte bokningar om dessa saknas. Day With A Local-teamet förbehåller rätten till att inte komma på plats om kunden inte nås per e-post eller telefon före tidpunkten för mötet.

Betalning

I vår webbutik kan du betala med Visa, Mastercard eller PayPal. Du får rabatt när du betalar på nätet. Vi fakturerar bara företag och för fakturor tas en separat faktureringsavgift ut. Specialarrangemang faktureras separat.

Ändring av tidpunkt, avbokning och återbetalning

Man kan ändra tidpunkten för bokningen eller göra en avbokning 14 dygn före dagen för reservationen. Då tar vi ut en reservationsavgift på 5 procent eller minst 5 euro. Vid reservationer som avbokas mindre än 14 dygn men mer än 7 dygn tidigare ska man betala hälften av priset på tjänsten. Vid reservationer som avbokas mindre än 7 dygn men mer än 2 dygn tidigare ska man betala 75 procent av priset på tjänsten. Om reservationen avbokas mindre än 48 timmar före tidpunkten för reservationen ska tjänsten betalas till fullt pris.

Våra resmål ligger vid kusten till Östersjön och vädret kan ändras snabbt. Största delen av våra aktiviteter sker ute och regn berättigar inte till avbokning eller återbetalning. I alla resmål finns mycket att se och göra även under molniga dagar. Du kan fråga efter inomhusaktiviteter vid regn.

Om vi är tvungna att avboka tjänsten och det inte är möjligt att flytta reservationen till en annan tidpunkt återbetalar vi hela summan.

Försening

Den lokala väntar på dig och din grupp i 15 minuter utan separat meddelande och fram till den meddelade tidpunkten om förseningen meddelas på förhand. Längden på dagen räknas dock från den ursprungliga starttiden. Genom att vara i tid får ni det mesta ut av dagen! Om ditt flyg eller din kryssning är försenad, väntar den lokala på dig på den överenskomna mötesplatsen.

Det viktigaste är att dina förväntningar uppfylls

Om du vill göra ändringar under dagen gör vi vårt bästa för att erbjuda en trevlig dag för dig och din grupp. Vänligen meddela genast till din guide om tjänsten inte motsvarar dina förväntningar. Om du vill kontakta företagaren, vänligen skicka en begäran till hello(a)daywithalocal.com och vi kontaktar dig snarast möjligt.